На Рівненщині інклюзивно-ресурсні центри отримали спецнабори, які допоможуть дітям побороти стрес

02 Березня 2023, 17:28
На Рівненщині інклюзивно-ресурсні центри отримали спецнабори, які допоможуть дітям побороти стрес 1269
На Рівненщині інклюзивно-ресурсні центри отримали спецнабори, які допоможуть дітям побороти стрес

На базі Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся спеціальний тренінг для керівників інклюзивно-ресурсних центрів та практичних психологів.

В рамках заходу було презентовано набори Novi Life Kits. Як розповіла кандидатка психологічних наук, доцентка, завідувачка ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти РОІППО Оксана Колодич, це спеціальні рюкзачки, які будуть допомагати діткам перебувати в укриттях під час тривалої повітряної тривоги, йдеться на сайті Рівненської обласної ради.

«Вони містять нецифрові ігри. Зокрема, йдеться про 200 ігор різного спрямування, починаючи від розвитку логіки та закінчуючи фізичними активностями. Вони також допоможуть діткам боротися  з високим рівнем стресу і які страждають від війни та конфліктів», – пояснила Оксана Колодич.

На сьогодні таких наборів є 62. Вони будуть передані у всі інклюзивно-ресурсні центри нашої області, які з початку воєнних дій активно працюють з дітками з особливими потребами та з дітками з числа внутрішньо переміщених осіб.

За словами Оксани Колодич, таких наборів має бути 500 і вони будуть розподілені по всіх освітніх закладах Рівненщини.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024