У Рівному з новою програмою на пошану Тараса Шевченка виступить Капела бандуристів

06 Березня 2023, 10:56
Національна заслужена капела бандуристів України імені Г. Майбороди. 704
Національна заслужена капела бандуристів України імені Г. Майбороди.

У Рівному виступить Національна заслужена капела бандуристів України імені Г. Майбороди з концертом «Свою Україну любіть...», присвяченому Тарасу Шевченку.

Захід відбудеться 11 березня о 17:00 у Міському будинку культури. Про це журналістів Район.Рівне повідомили організатори.

Капела бандуристів є одним із найдавніших українських професійних колективів та заснована у 1918 році гетьманом Павлом Скоропадським. За цей час вона стала невід’ємною частиною нашої музичної історії, виступаючи з концертами у всьому світі.

Зараз Капела активно долучається до підтримки ЗСУ, виступає з благодійними концертами у Європі: Польщі, Чехії, Австрії, Німеччині та інших країнах.

Свою подію колектив присвячує видатному українцю – Тарасові Шевченку, адже у ці дні вже традиційно, більше ніж двісті років поспіль, щорічно у всьому світі вшановують пам'ять нашого Кобзаря.

«Наша програма  «Свою Україну любіть...» буде потужною та цікавою. Можемо обіцяти точно – таких емоційно-мелодійних, нових пісень на знайомі поезії Великого Тараса ви ще точно не чули! Також обіцяємо багато знайомих улюблених творів. Тож до зустрічі!» – запрошує на концерт художній керівник Капели Юрій Курач.

Концерт у Рівному стане частиною масштабного всеукраїнського туру на пошану Тараса Шевченка, який охопить 13 міст.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024