На Рівненщині судитимуть чоловіка, який сприяв нелегальному виїзду за кордон військовозобов’язаних

08 Березня 2023, 11:37
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який сприяв нелегальному виїзду за кордон військовозобов’язаних 767
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який сприяв нелегальному виїзду за кордон військовозобов’язаних

Здолбунівська окружна прокуратура до суду скерувала обвинувальний акт щодо 33-річного чоловіка, якому інкримінують незаконне переправлення через державний кордон України військовозобов’язаних чоловіків, вчинене з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб.

Під час досудового розслідування встановлено, що за 3200 доларів США житель Житомирщини зі спільниками через військову адміністрацію вніс дані жителя Здолбунова до системи «Шлях», з допомогою якої водії призовного віку можуть безперешкодно перетинати кордон. При тому, що «замовник» не має жодного стосунку ані до міжнародних перевезень, ані до волонтерських організацій, які працюють на потреби ЗСУ, повідомляють у пресслужбі Рівненської обласної прокуратури. 

За свої послуги чоловік взяв 20 тисяч гривень авансу, решту грошей «клієнт» відправив коли вже були готові документи, які виконавець надсилав замовнику поштою. 

Досудове розслідування проводили слідчі ВП № 6 (м. Здолбунів) Рівненського РУП ГУ НП в Рівненській області, за оперативного супроводу Управління СБ України в Рівненській області. 

Санкція статті передбачає покарання позбавлення волі терміном від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років та з конфіскацією майна.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024