У Костополі перевірять стічні води

08 Березня 2023, 17:57
У Костополі перевірять стічні води 835
У Костополі перевірять стічні води

У січні жителі Костопільської громади помітили зміну забарвлення води в меліоративному каналі. Пов'язували це із діяльністю місцевого підприємства.

З цього приводу у міській раді зібрали робочу групу. Представники громадськості, власники підприємства (так званої «бійні»), очільник місцевої поліції та керівництво міської ради обговорювали як розв'язувати цю проблему, йдеться на сайті міської ради.

Посадовці дійшли висновку, що потрібно провести заміри стічних вод в різних місцях. Це дозволить встановити чи немає на разі перевищення граничних норм забруднення.

Після інциденту договір між підприємством і КП «Костопільводоканал» розірвали. Та власники хочуть і укласти цей договір знову, аби безперешкодно провадити свою діяльність на території громади.

«Підприємство є одним із найбільших в Україні в своїй галузі. Це потужне джерело наповнення бюджету. Тому ми не можемо залишатися осторонь проблем, які перешкоджають розвитку бізнесу в громаді. Разом з тим, ми не можемо бути байдужими до звернень мешканців та стану довкілля», – зазначив в.о. міського голови Давид Дідух.

Окрім цього, робоча група вирішила робити такі зустрічі регулярно, аж до повного розв'язання проблеми.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024