Рівненщина продовжує співпрацювати із програмами ООН

19 Березня 2023, 10:10
Рівненщина продовжує співпрацювати із програмами ООН 1183
Рівненщина продовжує співпрацювати із програмами ООН

На Рівненщині продовжують підтримувати переселенців. 

Обласна влада залучає для цього різні ресурси і налагодила співпрацю з міжнародними організаціями, повідомляють на сайті Рівненської ОВА. 

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль разом із профільними заступниками зустрівся із головою Львівського офісу Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) Еллен Крамер.

Всесвітня продовольча програма (ВПП) – одна з найбільших гуманітарних агенцій ООН, яка активно допомагає українцям із перших днів війни. ВПП надає підтримку харчовими продуктами, а також має програму грошових виплат для внутрішньо переміщених осіб та інших вразливих категорій населення. Також є партнером ініціативи Олени Зеленської та Міносвіти щодо покращення харчування для дітей у школах.

Віталій Коваль наголосив на важливості співпраці регіону з Всесвітньою продовольчою програмою, особливо у двох напрямах.

«Це оплата роботи людей, які працюють у спеціальних закладах, де розміщенні ВПО. А також допомога у соціалізації та інтеграції переселенців у громаду через працевлаштування. Мова йде, зокрема, про проведення курсів, завдяки яким відбуватиметься розвиток малого та середнього бізнесу Рівненщини», - зазначив Віталій Коваль.

Важливим є і той факт, що майже всю продукцію ВПП закуповує в Україні та співпрацює з місцевими виробниками хліба. Тож очільник області закликав Еллен Крамер підтримати виробників Рівненщини, враховуючи потенціал регіону.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024