Рівненські митники провели виїзне заняття для студентів в «сухому порту»

21 Березня 2023, 10:05
Рівненські митники провели виїзне заняття для студентів в «сухому порту» 1254
Рівненські митники провели виїзне заняття для студентів в «сухому порту»
На прохання викладачів та студентів кафедри Транспортних технологій і сервісу Національний університет водного господарства та природокористування керівництво Рівненської митниці та спільного українсько-грецького підприємства «ІМТРЕКС» провело виїзне заняття з набуття практичного досвіду щодо аспектів митної справи та логістики перевезень вантажів.
 
Засновник ТОВ «Імтрекс» Андрій Левченко розповів, що на території підприємства площею 10 гектарів, яке знаходиться в селищі Клевань є пункт залізничних перевезень, які прямують Україною та усією Європою, так званий «сухий порт». Про це йдеться на фейсбук-сторінці Рівненської митниці. 
 
Цей мультимодальний термінал є другим в Україні. Він дозволяє підприємцям відправляти свою продукцію на експорт та імпорт в багато країн світу. В «порту» відбувається розвантажування, перевантажування та зберігання різних товарів, які надалі відправляються залізницею. «Сухий порт» має власні під’їзні колії, сучасне обладнання, огороджений та забезпечений відеоспостереженням. Тут є вантажні машини, механізми, крани та навантажувачі, загалом одночасно можуть завантажуватися 50 вагонів. Потужності «порту» на сьогодні навантаження 1500 контейнерів у місяць.
 
Перший заступник начальника Рівненської митниці Роман Пригарський розповів студентам про роботу митного складу, а саме про систему відео спостереження за допомогою якої здійснюється контроль за проведенням митних формальностей в онлайн режимі.
 
Студенти та викладачі мали можливість поставити запитання щодо вимог, документування та тарифів на перевезення, складське та брокерське обслуговування, а також про можливість працевлаштування, стажування, проходження практики на даному підприємстві.
 
В кінці зустрічі молоді люди подякували митникам та працівникам ТОВ «ІМТРЕКС» за отриману нову та корисну інформацію Оскільки спеціалізація студентів саме логістика перевезень, то дане заняття матиме практичне застосування в майбутньому для молоді.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024