У Рівному судитимуть трьох спільників, які допомагали туркменам незаконно оселитись в Україні

23 Березня 2023, 14:37
У Рівному судитимуть трьох спільників, які допомагали туркменам незаконно оселитись в Україні 589
У Рівному судитимуть трьох спільників, які допомагали туркменам незаконно оселитись в Україні

У Рівному судитимуть трьох спільників, які допомагали громадянам Туркменістану отримувати документи для перетину кордону і проживання в Україні.

Про це йдеться на сторінці поліції у фейсбуці.

Поліціянти спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань у Рівненській області та працівниками СБУ в області викрили зловмисників.

Під час досудового розслідування встановили, що посадовець одного з університетів Рівного залучив до незаконної діяльності двох осіб, які допомагали громадянам Туркменістану під виглядом студентів отримувати документи для перетину кордону та надалі – на легальне перебування в Україні.

Для іноземців оформлювали запрошення на навчання в Україні та вирішувались інші організаційні питання. Студенти-мігранти отримували посвідку на тимчасове проживання в Україні, втім перебували тут в особистих цілях, не пов’язаних із навчанням. Таким чином в Україну в’їхали 13 жителів Туркменістану.

Зібравши достатньо доказів, слідчі повідомили про підозру організатору – 44-річному рівнянину та двом спільникам – 32-річному уродженцю Туркменістану та 28-річній жительці Здолбунова за частиною 2 статті 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

На період досудового розслідування підозрювані перебували під нічним домашнім арештом.

Відтак, тепер долю трьох обвинувачених, які свою провину заперечують та не співпрацювали з органами досудового розслідування, вирішуватиме суд.

Санкція інкримінованої зловмисникам статті передбачає до семи років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024