Здолбунівські депутати проголосували за розірвання угод на оренду землі з парафіями УПЦ МП

12 Квітня 2023, 15:43
Здолбунівські депутати проголосували за розірвання угод на оренду землі з парафіями УПЦ МП 497
Здолбунівські депутати проголосували за розірвання угод на оренду землі з парафіями УПЦ МП

Під час чергової сесії Здолбунівської міської ради депутати розглянули майже 50 питань порядку денного. 

Про це повідомляють на сайті громади.

Втім, з переліку всіх рішень найважливішими були питання про припинення право постійного користування земельними ділянками семи релігійним громадам УПЦ. 

Також підтримали звернення до Верховної Ради України щодо недопустимості подальшого існування та діяльності Української православної церкви (російської православної церкви в Україні) та до Кабінету міністрів України – щодо припинення договорів оренди та/або користування УПЦ МП (російською православною церквою в Україні) церковними спорудами, що перебувають у державній власності. 

«У згаданому зверненні Здолбунівська міська рада закликає ВРУ невідкладно виконати рішення РНБО від 1 грудня 2022 року та прийняти Закон про повну заборону діяльності Української православної церкви МП (російської православної церкви в Україні) на території України. Також депутати закликають Кабмін припинити договори оренди та/або користування УПЦ МП (російською православною церквою в Україні) церковними спорудами, що перебувають у державній власності», – йдеться у повідомленні.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024