У Рівному стартував соціальний проєкт для військових, які втратили зір

18 Квітня 2023, 12:50
У Рівному стартував соціальний проєкт для військових, які втратили зір 583
У Рівному стартував соціальний проєкт для військових, які втратили зір

«Життя після війни» – таку назву має соціальний проєкт для військових, які на війні втратили зір.

У Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці розпочалися практичні заняття в рамках першого двоетапного реабілітаційно-відновлювального табору, повідомляють на сайті Рівненської обласної ради. 

Проєкт «Життя після війни» має на меті повернути захисників до активного життя, додати їм упевненості в собі та допомогти заново соціалізуватися.

У навчально-тренінговому центрі бібліотеки військові знайомилися зі шрифтом Брайля, вчилися ним друкувати, також вчилися писати та малювати грифелем на спеціальній дощечці, практикували шрифт Гебольда.

З учасниками проєкту працювала професійна тифлопедагогиня Ніна Асєєва, допомагаючи з теорією та практикою. Військові пізнавали на дотик карти України та світу, а також складали головоломки.

Крім того, тренер інтернет-центру «Окуляр» Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки Петро Поліщук навчав учасників табору, як не візуально працювати з екраном персонального комп’ютера та мобільних пристроїв.

А тифлопедагог Василь Гошовський допоміг скласти рельєфний план маршруту на місцевості, щоб учасники проєкту сформували уявлення про відкритий простір і навчилися в ньому впевнено орієнтуватися.

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024