На Рівненщині директор лікарні вимагав майже мільйон гривень за приватизацію комунального майна

21 Квітня 2023, 17:24
На Рівненщині директор лікарні вимагав майже мільйон гривень за приватизацію комунального майна 771
На Рівненщині директор лікарні вимагав майже мільйон гривень за приватизацію комунального майна
Правоохоронці викрили на корупційній схемі директора комунального підприємства «Рівненський обласний фтизіопульмонологічний центр».
 
Посадовець «гарантував» безперешкодну приватизацію та передачу усіх матеріальних цінностей одного із санаторіїв Рівненської області, що знаходиться у комунальній власності вказаного підприємства. Про це повідомляють у пресслужбі УСБУ  у Рівненській області. 
 
Крім цього, він «сприяв» в оформленні та отриманні вказаної ділянки, провівши занижену оцінку вартості землі, на якій перебувають об’єкти нерухомості вказаного санаторію.
 
Співробітники СБУ задокументували факти одержання зловмисником неправомірної вигоди у сумі понад 860 тисяч гривень. Вказану особу затримали. 
 
У ході проведених санкціонованих обшуків виявили та вилучили готівкові кошти та документацію із доказами протиправної діяльності.
 
Наразі вирішують питання про повідомлення посадовцю про підозру за ч. 3 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ст. 369-2 ККУ (Зловживання впливом). Вирішують питання й щодо обрання міри запобіжного заходу.
 
Триває розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення.

.
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024