У Квасилові підняли тарифи на ліфти та комунальні послуги: мешканці багатоповерхівок проти

22 Квітня 2023, 13:43
У селищі біля Рівного підняли тарифи на ліфти та комунальні послуги 403
У селищі біля Рівного підняли тарифи на ліфти та комунальні послуги

У селищі Квасилів, що входить до Рівненської міської громади, удвічі збільшилася абонплата за користування ліфтами. Паралельно зі здорожчанням цін на спеціальні чіп-картки, кожна з яких розрахована на сто поїздок, зросла вартість і комунальних послуг.

Про це пише Суспільне.

Мешканці багатоповерхівок вимагають, щоб технічне обслуговування ліфтів включили у вартість квартплати без зміни тарифу, який, на їхню думку, і так високий.

Мешканці багатоквартирного будинку за адресою Молодіжна, 44 у Квасилові скаржаться на подорожчання ліфтових карток, вартість яких віднедавна виросла майже удвічі: зі 120 гривень до 220.

«Ми порушили питання включення ліфтів у загальний перелік обслуговування ліфтів в комунальні послуги без підняття тарифу. Нам запропонували включення їх з подальшим підняттям тарифів на комунальні послуги. Скажімо, якщо у Рівному комунпослуги без окремого обслуговування ліфтів коштують 4,5 грн, а для нашого будинку малосімейного – 5,6 грн. Підняли вже з грудня. Тариф і так зашкалює, куди піднімати ще далі?» – зазначила мешканка будинку Вікторія Самкова.

Паралельно зі здорожчанням вартості на спеціальні чіп-картки – зросли тарифи та на комунальні послуги. За словами Вікторії Самкової, їхнє управлінське підприємство «Житловик-1» не пояснює, як використовуватиме ці гроші.

За словами начальника підприємства Миколи Жильчука, такий варіант можливий лише після ремонту ліфтів:

«Що включити? Тарифи у квартплату? Немає питань. Давайте їх відремонтуємо спочатку, бо їх треба зупиняти. Для того, щоб відремонтувати ліфти, є порядок: спочатку робиться експертне обстеження, складається відомість дефектів, по відомості дефектів складається кошторис і по кошторису визначається вартість. Скільки людей візьме участь? Бо капітальний ремонт не входить до складу утримання будинків. Треба знати кількість охочих».

Староста Квасилова Віта Кисільова зазначила, що капітальний ремонт ліфтів у дев'ятиповерхівках селища назрів давно, але управительська компанія, що їх обслуговує, до розв'язання питання «підходить безініціативно».

«Необхідно надавати якесь фінансування додатково за дольової участі Рівненської міськради, яка виділяє під програму на капітальний ремонт ліфтів в тому числі. Цьогоріч управлінська компанія «Житловик-1» ще не подала заявки на жоден із ліфтів на капітальний ремонт. Люди самі цю ношу не потягнуть», – пояснила вона.

За словами Вікторії Самкової, на зустрічі мешканців будинку з керівником підприємства «Житловик-1» спільної мови знайти не вдалося. Вона додала, що найближчим часом планує ініціювати збір підписів, аби відмовитися від послуг компанії-управителя і створити ОСББ.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024