Як рівненські благодійники допомоги переселенці добитися справедливості

30 Квітня 2023, 14:41
Любов Кушнірук 775
Любов Кушнірук
44-річна Наталія (ім’я змінене) – з Луганщини, нині проживає у Луцьку, як і всі внутрішньопереміщені особи, жінка адаптовується до нових умов і намагається налагодити свій побут. 
 
Утім, для Наталії цей процес ускладнений наслідками ДТП у яке вона потрапила кілька років тому. Повідомляють на сторінці благодійного фонду «Наше майбутнє» у фейсбуці.
 
«Пацієнтка звернулася зі скаргами на погане самопочуття. Неправильно зрощений таз, укорочена одна нога, косоокість – це далеко неповний перелік наслідків перенесеної автопригоди», – розповідає сімейна лікарка, яка надає свої послуги в рамках проєкту «Інтегрована гуманітарна відповідь в умовах війни та післявоєнного відновлення» Любов Кушнірук.
Під час бесіди та обстежень з'ясувалося, що у зв’язку з травмами жінка отримала статус особи з інвалідністю, утім у 2021 групу інвалідності зняли.
«За станом здоров’я у жінки є усі покази мати III групу. Це спонукало нас ініціювати процес поновлення статусу особи з інвалідністю», – каже Любов Кушнірук.
Після усіх необхідних обстежень за результати МСЕК статус було відновлено.
 
«Наразі пацієнтка приймає назначене лікування й проявляє високий рівень мотивації», – підсумовує сімейний лікар.
В Україні проєкт «Інтегрована гуманітарна відповідь в умовах війни та післявоєнного відновлення» реалізується МБФ «Альянс громадського здоров’я» за фінансової підтримки Disasters Emergency Committee (Комітет з надзвичайних ситуацій, Великобританія) та за технічної підтримки Благодійної організації Christian Aid.
 
Мета проєкту – підтримка спільнот, спрямована на забезпечення нагальних гуманітарних, соціальних та медичних потреб й гідного життя у кризових умовах.
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024