У Рівному судитимуть викладачку за поширення комуністичної символіки

01 Травня 2023, 17:30
У Рівному судитимуть викладачку за поширення комуністичної символіки 765
У Рівному судитимуть викладачку за поширення комуністичної символіки

Рівненська окружна прокуратура завершила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт відносно 69-річної жительки Рівного, якій інкримінують поширення та публічне використання забороненої в Україні символіки комуністичного тоталітарного режиму.

Працівниця ВНЗ з травня 2022 року по квітень 2023 року, використовуючи власний персональний комп’ютер, через свою сторінку в забороненій російській соцмережі «Однокласники», діючи умисно та публічно, використовувала листівки та тематичні «подарунки» із зображенням державного герба та фото керівництва СРСР, а також інші світлини з поєднанням серпа та молота, поширення та публічне використання яких є забороненим Законом України з 2015 року. Всього задокументували сім епізодів такої забороненої на території України діяльності, повідомляють у пресслужбі прокуратури. 

Обвинувальний акт скерували до Рівненського міського суду для розгляду по суті.

Досудове розслідування проводили слідчі СВ РУП ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024