На Рівненщині викрили росіянку, яка виправдовувала збройну агресію рф проти України

09 Травня 2023, 11:30
На Рівненщині викрили росіянку, яка виправдовувала збройну агресію рф проти України 758
На Рівненщині викрили росіянку, яка виправдовувала збройну агресію рф проти України
У Рівненській області співробітники Служби безпеки України припинили діяльність місцевої мешканки, яка була прихильницею воєнної агресії рф проти України та відкрито пропагувала у заборонених соцмережах та серед своїх знайомих прокремлівські наративи.
 
Жінка є активною учасницею проросійських груп та неодноразово серед своїх підписників намагалася знайти однодумців, які також підтримували загарбницьку діяльність путінського режиму. Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Управління СБ у Рівненській області. 
 
У ході проведених обшуків за місцем проживання прихильниці «руского міру» вилучено мобільний телефон, який використовувався для розповсюдження антиукраїнських матеріалів.
 
За даними слідства Управління СБУ в Рівненській області, жінка є громадянкою рф та має посвідку на постійне проживання в Україні.
 
Фігурантці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників».
 
Матеріали справи скеровано до суду.
 
Оперативні та слідчі дії проводилися Управлінням Служби безпеки України у Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

 
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024