Судитимуть здолбунівчанина, який рубав дерева у заповіднику на Костопільщині

12 Травня 2023, 15:11
Судитимуть здолбунівчанина, який рубав дерева у заповіднику на Костопільщині 534
Судитимуть здолбунівчанина, який рубав дерева у заповіднику на Костопільщині
Слідчі ВП № 6 (м. Здолбунів) Рівненського РУП за процесуального керівництва прокуратури закінчили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом за частиною 3 статті 246 КК України на розгляд суду.
 
Ввечері 7 жовтня минулого року 35-річний житель села Урвенна колишнього Здолбунівського району, перебуваючи на території природно-заповідного фонду «Кунинська Дача» ДП «Костопільський лісгосп», за бензопилою зрізав чотири дерева породи «ясен». Про це повідомляють у пресслужбі поліції Рівненщини. 
 
Надалі чоловік попросив знайомих допомогти перевезти колоди за місцем свого проживання, попередньо повідомивши, що порубка — законна. Розпиляні колоди завантажили на гужову підводу, але дорогою додому їх виявили працівники лісової охорони.

 
Слідчі зібрали достатньо доказів для повідомлення зловмиснику про підозру та за результатами проведеного досудового розслідування скерували кримінальне провадження до суду.
 
Розмір шкоди завданої державі внаслідок вчиненого кримінального правопорушення становить майже 38 тисячі гривень, яку він наразі не відшкодував.
 
Хоч обвинувачений щиро розкаюється, але за незаконну порубку дерев на об’єкті природно-заповідного фонду йому може загрожувати мінімум 25500 гривень штрафу, а максимум — позбавлення волі терміном до п’яти років.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024