Американський політолог презентував у Рівному нову книгу

12 Травня 2023, 17:03
Американський політолог презентував у Рівному нову книгу 770
Американський політолог презентував у Рівному нову книгу
Відомий американський політолог Януш Бугайський презентував у Рівному свою нову книгу «Неспроможна держава. Інструкція з розшматування росії».
 
До Рівного Януш Буґайський, який має рівненське коріння, приїхав разом із ексміністеркою Уляною Супрун, щоб презентувати свою книжкову новинку, повідомив на своїй фейсбук-сторінці міський голова Олександр Третяк. 
 
У березні 2023 року ця книга здобула нагороду Варшавського університету як краща книга іноземною мовою.
 
«Це книга про невідворотний крах останньої імперії Європи й водночас книга-нагадування про те, що могло б очікувати Україну, якби ми не проголосили державну незалежність у серпні 1991 року, відмовившись, нарешті, будувати «велику росію» коштом «менших братів-малоросів», – йдеться у дописі.
 
Дослідник висвітлює сплутані ідентичності російського народу, корупцію політичних еліт, демографічні й екологічні проблеми путінської росії, які ретельно приховує державна пропаганда, перекладаючи відповідальність за провали свого недоімператора і його найближчого довіреного кола (в очах його підданих) на колективний Захід, який нібито всіляко намагається зашкодити цій “великій державі”.
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024