Рівнянин отримав випробний термін за смертельну аварію

13 Травня 2023, 16:34
Рівнянин отримав випробний термін за смертельну аварію 586
Рівнянин отримав випробний термін за смертельну аварію

Рівнянин отримав три роки випробного терміну за смертельну ДТП, внаслідок якої загинула 13-річна дівчинка. 

Про це йдеться у вироку Рівненського міського суду, повідомляє ITV.

Нагадаємо, аварія сталась ввечері 16 жовтня 2018 року на вулиці Макарова у Рівному (тепер – вулиця Кулика і Гудачека). Водій мікроавтобуса Opel Movano, якому на той час було 19 років, на швидкості збив 13-річну дівчинку, яка їхала на самокаті по проїзній частині. Постраждалу дитину госпіталізували з закритою черепно-мозковою травмою у важкому стані. Згодом дівчинка померла у медзакладі в Туреччині.

Водієві вручили підозру за ч. 2 ст. 286 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть). Встановлено, що чоловік порушив одне з правил дорожнього руху: їхав у межах населеного пункту зі швидкістю понад 50 км/год, через що не зміг вчасно уникнути наїзду на дитину.

На судовому засіданні, яке відбулося 9 травня, чоловік визнав провину і погодився виплатити гроші, яких вимагає потерпіла сторона.

Суд виявив декілька пом'якшуючих обставин: обвинувачений розкаявся у вчиненому, частково виплатив компенсацію потерпілим, раніше судимостей не мав. Натомість обтяжуючих обставин не виявили. На основі цього суддя вирішила, що чоловікові буде достатньо іспитового терміну. Також він повинен буде сплатити 200 тисяч гривень моральної компенсації потерпілій стороні. 

Вирок ще поки не набрав законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024