Волонтерка з Німеччини допомагає безпритульним тваринам у Здолбунові

20 Травня 2023, 14:46
Волонтерка з Німеччини допомагає безпритульним тваринам у Здолбунові 467
Волонтерка з Німеччини допомагає безпритульним тваринам у Здолбунові

Допомогу бійцям ЗСУ та гуманітарні вантажі в прикордонні регіони, що постраждали через повномасштабне вторгнення РФ, привезла німкеня Ясмін Штааб. Це її п'ятий візит в Україну після 24 лютого 2022 року. Під час поїздки волонтерка також відвідала центр адопції тварин у Здолбунові на Рівненщині, який вона заснувала разом із подругою.

Про це пише Суспільне.

Німкеня Ясмін Штааб й уродженка Рівненщини Вікторія Левинська познайомилися в соцмережах, обох цікавила тема безпритульних тварин в Україні.

У 2019 році вони заснували центр адопції безпритульних тварин на Рівненщині, досі ним опікуються та регулярно приїздять в Україну.

«Більшість вольєрів ми збудували у 2020 році, я особисто побудувала 30, ми їх утеплили, щоб тварини не мерзли взимку. Проєкт центру адопції в Здолбунові – це дуже важливо для мене. Ми також підтримуємо інші країни в плані гуманного ставлення до тварин. І особливо мені важливо в час війни, в Україні розповідати про реформи», – пояснила Ясмін Штааб.

Вікторія Левинська понад 20 років живе у Німеччині, а народилася у Здолбунові. Й збудувати притулок для бездомних тварин у рідному місті – її ідея.

«Ясмін отримувала пропозиції з Харкова, Львова, Житомира й інших міст ледь не всієї України. Вона будує все своїми руками, сама складає концепцію, бо розуміється на тваринах, вона ще й дуже добрий ветеринар при цьому. І людина зробила для Здолбунова такий подарунок, який, можливо, ще не всі оцінили й не всі зрозуміли», – зауважила Вікторія Левинська.

Після появи центру адопції тварин Ясмін Штааб щороку приїздила в Здолбунів, щоб долучитися до будівництва нових вольєрів, лікування й реабілітації тварин. З початку повномасштабного вторгнення її візити в Україну почастішали. У 2022-му вона приїздила чотири рази.

Крім опіки притулком для тварин, німкеня волонтерить на потреби фронту і привозить гуманітарні вантажі.

Під час нинішньої поїздки вона особисто завезла допомогу військовим на Харківщину, а також гуманітарні вантажі в прикордонні регіони, що постраждали внаслідок війни.

«В Німеччині я працюю на двох роботах, іноді на трьох, важко працюю. Але дуже багато своїх фінансів я віддаю сюди на тварин, на фронт, на медикаменти. Залучила до цього багатьох друзів. Зараз маю більше вільного часу і, в основному, приділяю виключно Україні», – сказала німкеня.

19 травня Ясмін Штааб зі Здолбунова повернулася до Німеччини.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024