Медична колегія на Рівненщині: основні пріоритети та стратегія розвитку галузі

17 Червня 2023, 12:12
Медична колегія на Рівненщині: основні пріоритети та стратегія розвитку галузі 650
Медична колегія на Рівненщині: основні пріоритети та стратегія розвитку галузі

Робота військово-лікарських комісій, територіальних центрів комплектування, запобігання інфекційним хворобам, піклування про ментальне здоров’я, укриття та екстрена медична допомога.

Про це йшлося під час медичної колегії Рівненщини..

 

На Рівненщині мають намір відкрити два додаткових пункти постійного базування екстреної медичної допомоги.

 

«Вже є сформована спроможна мережа закладів охорони здоров'я. Таке нове сплетіння передбачає роботу закладів охорони здоров'я, спеціалізованої, первинної та екстреної медичної допомоги. Вона допоможе ефективніше обслуговувати населення територіальних громад усіх чотирьох районів відповідно до територіального поділу. Додаткові пункти «екстренки» - це ще одна складова нової мережі», - сказав заступник голови ОДА Сергій Подолін.

 

Як повідомив керівник КП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Андрій Бортнік, додаткові два пункти постійного базування облаштують в селах Миляч та Малинськ. Також він додав, що локації обрали не випадково. Були враховані стан доріг, спроможність медзакладів та наявність окремих послуг.

 

У ході зустрічі обговорили також надання меддопомоги військовим та проходження ВЛК. Звернули увагу і на електронну систему обліку військових, яка значно покращує і пришвидшує роботу лікарів.

 

«У Рівненській області нині понад 1,5 мільйонів жителів. Понад 54 тисячі – це ВПО, які проживають в наших громадах. Працюємо на тим, аби кожному мешканцю області надати необхідну допомогу. Окрім того, нині розробили інструменти, які покращуватимуть ментальне здоров’я», - резюмував директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник.

 

Нагадаємо, що Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?», ініційована першою леді України Оленою Зеленською, має на меті навчити українців турботі та психологічному розвантаженню.

 

За підсумками засідання колегії підготовлено низку протокольних доручень.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024