Через Рівненщину пройде марафон на підтримку вступу України в НАТО

27 Червня 2023, 14:29
Через Рівненщину пройде марафон на підтримку вступу України в НАТО 432
Через Рівненщину пройде марафон на підтримку вступу України в НАТО

У Києві у рамках спільної українсько-литовської акції стартували 12 рівненських марафонців. 

Бігуни пронесуть український прапор, переданий з Бахмута, через всю країну до польського кордону, де його підхоплять литовські учасники, повідомляють на сайті Рівненської ОВА. 

Маршрут пролягає через Київщину, Житомирщину, Рівненщину та Волинь. Рівненську область марафонці пробігатимуть 28 червня, у День Конституції України.

 Український прапор урочисто зустрінуть у Вільнюсі на площі Лукішкес 11 липня, де й проходитиме саміт НАТО. Мета акції: привернути увагу світової спільноти до війни в Україні та її потенціалу – стати 33 членом Північноатлантичного альянсу. Саме тому у марафоні символічно бере участь 33 учасники із двох країн (12+21). 

На території України до марафону долучилися спортсмени, дипломати та військові. На українсько-польському кордоні прапор приймуть литовські спортсмени, олімпійці та бігуни на довгих дистанціях.

«Захід ініціювали наші партнери - литовська громадська організація Blue/Yellow for Ukraine. Крім Рівненської ОВА, до неї долучилися військові адміністрації Київської, Житомирської та Волинської областей, а також представники ГО «Рівненський клуб бігу», - зазначив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024