У Рівному відкрили сучасну лабораторію з контролю якості лікарських засобів та медичної продукції

01 Липня 2023, 15:00
У Рівному відкрили сучасну лабораторію з контролю якості лікарських засобів та медичної продукції 420
У Рівному відкрили сучасну лабораторію з контролю якості лікарських засобів та медичної продукції

Відбулося офіційне відкриття відновленої лабораторії з контролю якості лікарських засобів та медичної продукції, яка є структурним підрозділом Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області.

У лабораторії розробили 110 стандартних операційних процедур, що містять організаційні питання для виконання окремих процедур при проведенні випробувань лікарських засобів, по експлуатації приладів та устаткувань та інші, повідомляють на сайті Рівненської обласної ради. 

Зауважимо, що 7 червня лабораторія отримала свідоцтво про атестацію №534 Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Відновлення роботи лабораторії дозволяє проводити лабораторні дослідження якості лікарських засобів. 

Наявність лабораторії на території Рівненської області дозволяє проводити лабораторні дослідження та надавати висновки щодо якості лікарських засобів, вилучених в закладах охорони здоров’я нашої області при інспектуваннях, а за направленням Держлікслужби – і з інших областей України, своєчасно реагувати на скарги громадян, контролювати якість ліків, виготовлених аптеками тощо. Відтак, громадяни матимуть  доступ до якісних, безпечних та ефективних лікарських засобів.

Нагадаємо, що понад 30 років Лабораторія розташовувалася у м. Рівне, м-н Незалежності, 3. Тепер вона знаходиться за адресою: м. Рівне, вул. 16 Липня, 38. 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024