Винесли вирок водію, який на Березнівщині на смерть збив пішохода

06 Липня 2023, 18:25
Винесли вирок водію, який на Березнівщині на смерть збив пішохода 708
Винесли вирок водію, який на Березнівщині на смерть збив пішохода

У суді довели вину жителя Рівненського району, котрого обвинувачували у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого.

Доведено, зокрема, що наприкінці травня 2018 року вночі, на той час 25-річний чоловік, керуючи автомобілем «Volkswagen Touareg», біля села Моквин колишнього Березнівського району, під час обгону попутного автомобіля збив пішохода, який рухався у зустрічному напрямку. В результаті ДТП 25-річний потерпілий від отриманих травм того ж дня помер у лікарні, повідомляють у пресслужбі прокуратури області. 

Під час досудового розслідування водій своєї вини не визнавав, але вже наприкінці судового розгляду переконував, що кається. Проте суддя Березнівського районного суду у таке каяття не повірила, визнала чоловіка винним та засудила його до 4 років ув’язнення. Обвинуваченого взяли під варту в залі суду.

Рішення ще не набрало законної сили. Оскільки судом до водія не застосовано додаткового покарання у вигляді позбавлення права керування транспортним засобом, прокуратура вважає вирок надто м’яким та готується оскаржувати його в апеляційному суді.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024