Керівнику Департаменту у Рівному, який купив тонни неякісного жиру, повідомили про підозру

25 Липня 2023, 17:59
Керівнику Департаменту у Рівному, який купив тонни неякісного жиру, повідомили про підозру 563
Керівнику Департаменту у Рівному, який купив тонни неякісного жиру, повідомили про підозру

Очільнику Департаменту Рівненської міської ради повідомили про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам.

У ході слідства встановили, що наприкінці минулого року директор Департаменту, під час створення місцевого матеріального резерву громади, уклав договір з приватним підприємцем на закупівлю 10 500 кг тваринних жирів, за які з бюджету було сплачено понад 1,2 млн грн. Проте посадовець, діючи зі злочинною недбалістю та всупереч інтересам служби, належним чином не організував прийом товару, не перевірив його кількість та якість, повідомляють у пресслужбі обласної прокуратури.

Правоохоронці під час досудового розслідування встановили, що Департамент недоотримав майже 200 кілограмів продукції, яку оплатив. Крім того, жири поставлені в пошкоджених упаковках, без маркування та з цвіллю на поверхні продукції. Відповідно до висновку судової експертизи ці жири не відповідають вимогам ДСТУ, містять суттєве перевищення гранично допустимих рівнів свинцю, заліза та нікелю і є небезпечними для здоров’я людини.

Наразі вирішується питання обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області за оперативного супроводу УСБ України в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю термінром до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024