У новоствореному Центрі національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти Рівненщини вже є керівник

02 Серпня 2023, 13:31
Віктор Самчук 840
Віктор Самчук

Це – 35-річний Віктор Самчук. Донедавна він очолював відділ культури, спорту, молоді та туризму Гощанської селищної ради (січень-липень 2023 р.). 

Перед тим обіймав посаду заступника начальника цього відділу, повідомляють на сайті Рівненської обласної ради. 

В органах місцевого самоврядування Віктор Самчук з 2020 року.

Працював радником міського голови в Острозькій міській раді.

З травня 2021 року по вересень 2022 року очолював управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Острозької міської ради.

Народився в місті Костопіль. Вищу освіту здобув у Рівненському державному гуманітарному університеті за спеціальністю «Історія та правознавство».

Відповідно до Розпорядження голови Рівненської обласної ради, контракт з Віктором Самчуком укладено з 1 серпня по 28 вересня 2023 року.

Нагадаємо, що в березні цього року депутати обласної ради на сесії прийняли рішення створити комплексний, багатопрофільний заклад – Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти. В один об’єднали три обласні комунальні заклади позашкілля: Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді, Станцію юних натуралістів та Рівненський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді.

На черговій сесії 23 червня було прийнято Статут Центру, який має розпочати роботу восени.

Відповідно до нього, заклад функціонуватиме за такими напрямками:

- військово-патріотичним та туристсько-краєзнавчим, науково-технічним, еколого-натуралістичним, художньо-естетичним та соціально-реабілітаційним.

Тобто, в новому Центрі збережена гурткова робота, які була в реорганізованих закладах.

При цьому з’явилися нові напрямки. Зокрема, у Центрі проводитимуть реабілітацію дітей, які постраждали від війни. Тут також займатимуться діти-ВПО та діти з особливими освітніми потребами.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024