Молодь з різних областей України впорядковувала могили повстанців на Рівненщині

14 Серпня 2023, 14:46
Молодь з різних областей України впорядковувала могили повстанців на Рівненщині 684
Молодь з різних областей України впорядковувала могили повстанців на Рівненщині

З 10 по 13 серпня на Рівненщині  відбувся черговий етап проєкту «Молодіжний табір військово-історичної реконструкції «Повстанські ночі». 

У межах ініціативи молодь впорядковувала 3 місця поховання та загибелі бійців Української повстанської армії та 1 місце, пов’язане з визвольними змаганнями за незалежність України в середині 20 сторіччя, повідомляють на сайті Рівненської ОВА. 

До проєкту долучилися представники Рівненської, Волинської, Львівської, Полтавської, Київської, Житомирської, Донецької областей та Києва. 

Зокрема, учасники відвідали поховання повстанців у селах Великі Селища, Вілля, Маринин, Губків, а також місце поховання українців в Бистричі, які загинули у 1943 році. Віддали шану засновнику УПА «Поліська Січ» Тарасу Бульбі-Боровцю біля пам’ятника, встановленого вдячними нащадками в Березному.

В рамках історично-пошукової роботи провели для молоді цикл навчальних лекцій з історії визвольних змагань українського народу в період Другої світової війни. Родзинкою  проєкту стала зустріч з військовими реконструкторами. Молодь мала можливість познайомитися із видами зброї  та амуніції, що використовувались у часі визвольних змагань 40-50 років минулого століття, пройти своєрідний стрілецький вишкіл.

Під час заходу також учасникам презентували результати раніше проведеної історично-пошукової роботи, а саме – інтерактивна карта  місць поховань бійців УПА, інших визвольних змагань та місць бойових зіткнень у системі GPS з метою подальшого використання досвіду в регіонах.  

Крім військово-історичного вишколу учасники мали нагоду  помандрувати на катамаранах річкою Случ, взяти участь в  різноманітних  активітетах: грі в «Лазертаг, скелелазінні, спортивному орієнтуванні, водному поло, вивчити та заспівати в дружньому колі «повстанські пісні».

Нагадаємо, проєкт реалізовувався громадською організацією «Фонд молодіжних ініціатив «Крила» за організаційної та фінансової підтримки Міністерства молоді та спорту України.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024