Депутата Рівнеоблради, який погорів на хабарі, зобов'язали передати гроші на дрони для армії

18 Серпня 2023, 12:28
Депутата Рівнеоблради, який погорів на хабарі, зобов'язали передати гроші на дрони для армії 471
Депутата Рівнеоблради, який погорів на хабарі, зобов'язали передати гроші на дрони для армії

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та депутатом Рівненської обласної ради.

Про це повідомляють у телеграм-каналі САП.

Депутат, який одночасно обіймав посаду головного лікаря КП «Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення», обвинувачувався в тому, що висловив прохання в одержанні та фактично одержав від громадянки зі статусом особи, постраждалої внаслідок Чорнобильської катастрофи, яка мала супутні захворювання, 1,2 тисячі доларів США за оформлення документів, необхідних для ухвалення рішення про інвалідність, пов’язану з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС.

Відповідно до умов угоди суд визнав його винуватим у висловленні прохання та одержанні неправомірної вигоди, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України, та призначив покарання у виді штрафу у розмірі 68 тис. грн, з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в закладах охорони здоров’я, строком один рік. Також засуджений зобов’язався перерахувати на потреби Збройних сил України два мільйони гривень.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024