У Рівному 71-річний чоловік, оформлюючи субсидію, потрапив на гачок аферистів

18 Серпня 2023, 17:23
У Рівному 71-річний чоловік, оформлюючи субсидію, потрапив на гачок аферистів 484
У Рівному 71-річний чоловік, оформлюючи субсидію, потрапив на гачок аферистів

У Рівному 71-річний чоловік вирішив скористатись можливістю отримати соціальну допомогу від держави та знайшов для цього в інтернеті відповідний сайт.

Під час реєстрації для оформлення «виплати» він вказав свої персональні дані, номер банківської картки, CVV-код, а згодом ввів код підтвердження транзакції в діалогове вікно сайту. Про це йдеться у повідомленні пресслужби поліції Рівненщини. 
Виявилось, що пенсіонер опинився на фішинговій платформі. Такі сайти візуально виглядають, як справжні. Втім, їх створюють аферисти, використовуючи назву та логотип Єдиного порталу державних послуг для отримання персональних даних, що надалі дає їм можливість привласнювати кошти з рахунків необачних громадян.
Відтак, шахраї отримали доступ до банківських рахунків чоловіка: з карток потерпілого зникли грошові кошти в сумі 3175 гривень та 522 долари США.
За фактом шахрайства, вчиненого шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки слідчі Рівненського РУП проводять досудове розслідування за частиною 4 статті 190 КК України.

Правоохоронці наголошують: для отримання інформації про виплату будь-якої матеріальної допомоги від держави користуйтеся офіційними джерелами — сайтом Мінсоцполітики або додатком ДІЯ.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024