Американські медики проведуть серію тренінгів для колег з Рівненщини

23 Серпня 2023, 10:34
Американські медики проведуть серію тренінгів для колег з Рівненщини 462
Американські медики проведуть серію тренінгів для колег з Рівненщини

Представництво благодійної організації MedGlobal в Україні спільно з Рівненським обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф і Рівненською обласною клінічною лікарнею організовує тренінги з вивчення і вдосконалення навичок надання допомоги критичним пацієнтам медичними працівниками.

Про це йдеться на сайті Рівненської ОДА. 

 

Навчання мають три рівні складності:

  • BLS (BasicLifeSupport),
  • ACLS (AdvancedCardiovascularLifeSupport)
  • та PALS (PediatricAdvancedLifeSupport).

Під час BLS лікарі екстренки та обласної лікарні вивчатимуть і відпрацьовуватимуть методи непрямого масажу серця, штучного дихання та використання дефібрилятора. Освоєння основ ACLS передбачає використання медичних препаратів, виявлення та корекції причин зупинки серця. PALS є спеціалізованим педіатричним курсом, в якому головна увага приділяється командній роботі та якісній комунікації, системному підходу до надання медичної допомоги важко хворим дітям та невідкладній допомозі після відновлення кровообігу.

 

Теоретичні знання учасники тренінгу отримають упродовж 23 серпня – 1 вересня. Українських медиків навчатиме досвідчена тренерка Алісія Бін (Alicia Bean). Після теоретичного курсу учасники складатимуть іспит, за результатом якого вони будуть відібрані для участі в практичній частині.

 

Практичні заняття відбудуться 9-14 вересня у Рівному і їх проводитимуть Алісі Бін (AliciaBean), Девід Еліот (DavidElliot), Дуель Стак (JoelleStack).

 

Завдяки цьому тренінгу практичні навички здобудуть 90 рівненських медичних працівників (75 працівників «екстренки» та 15 обласної лікарні). Після завершення теоретичної і практичної частини навчань медики отримають сертифікати Американської кардіологічної асоціації (AHA) та MedGlobal.

 

До слова, у травні на базі Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка вже відбувалися тренінги від благодійної медичної організації MedGlobal спільно з українською медичною асоціацією Північної Америки «UMANA» для лікарів та медичних сестер Рівненщини. Основною метою було передати українським медикам передові новинки діагностики травм, зупинки кровотеч та кардіо-легеневої реанімації.

 

За 6 днів відбулося 19 тренінгів для 320 лікарів та медичних сестер.

 

Довідка: MedGlobal – це благодійна неурядова організація, яка забезпечує реагування на надзвичайні ситуації та програми охорони здоров’я для підвищення стійкості вразливих спільнот у всьому світі.

MedGlobal розпочав свою місію в Україні в березні 2022 року для реагування на наслідки початку війни. Він співпрацює з Міністерством охорони здоров’я, Міністерством оборони та Державною службою з надзвичайних ситуацій, щоб визначити місцеві медичні потреби та покриває їх за рахунок пожертвувань та тренінгів. З березня MedGlobal пожертвував ліки, медичні вироби та обладнання на суму понад 6,4 млн доларів США 285 закладам охорони здоров’я та навчив 1532 лікарі зі 132 закладів охорони здоров’я.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024