Житель Березнівщини ошукав 22 людей в інтернеті

30 Серпня 2023, 15:37
Житель Березнівщини ошукав 22 людей в інтернеті 473
Житель Березнівщини ошукав 22 людей в інтернеті

Березнівські слідчі встановили 22 потерпілих і за результатами досудового розслідування за фактами заволодіння чужим майном шляхом обману скерували кримінальне провадження з обвинувальним актом на розгляду суду.

Досудове розслідування встановило, що зловмисник розмістив в інтернеті оголошення про віддалену роботу. Клієнти скидали йому по 250 гривень для оформлення договору, потому надсилали резюме, у якому містилися копії їхніх документів та інші персональні дані. Надалі «роботодавець» починав шантажувати потерпілих, що візьме на їхнє ім’я кредит. Аби цього не трапилося — вимагав 2000 гривень, повідомляють у пресслужбі поліції Рівненщини. 
У червні цьогоріч працівники управління карного розшуку та відділу протидії кіберзлочинам в Рівненській області за інформаційної підтримки відділу кримінального аналізу викрили та встановили особу зловмисника. Ним виявився 29-річний житель села Малинськ колишнього Березнівського району.
Під час обшуку за місцем проживання зловмисника виявили та вилучили належні та достатні докази його протиправної діяльності.
Поліцейські встановили 22 осіб, які потрапили на гачок 29-річного шахрая. Більшість потерпілих заплатили тільки за «оформлення договору». Утім, троє з них піддалися на шантаж та перерахували на вказані зловмисником рахунки від 1200 до 2000 гривень.
За сукупністю зібраних доказів слідчі повідомили йому про підозру за частинами 1 та 2 статті 190 КК України та за результатами досудового розслідування скерували матеріали кримінального провадження на розгляд суду.
Обвинувачений свою провину визнав, розкаявся у скоєному та відшкодував завдані потерпілим збитки.

Максимальне покарання, яке може йому загрожувати — три роки позбавлення волі.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024