Рівненські медики переймають практичний досвід в американських фахівців

11 Вересня 2023, 13:12
Рівненські медики переймають практичний досвід в американських фахівцівм 592
Рівненські медики переймають практичний досвід в американських фахівцівм

На Рівненщині розпочалися тренінги для фахівців Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф і Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка. Вони спрямовані на вдосконалення навичок надання меддопомоги критичним пацієнтам.Тренінги проводить представництво благодійної організації MedGlobal.

Про це інформують на сторінці Рівненської ОДА у фейсбуці.

Теоретична частина з освоєння знань завершилася 1 вересня. Тепер досвідчені американські фахівці проводять практичні навчання у Рівному.

Відвідав відкриття медичних тренінгів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

«Під час тренінгів 90 рівненських медпрацівників відпрацьовують методи непрямого масажу серця, штучного дихання та використання дефібрилятора. Такі навчання проводять американські лікарі та медсестри, волонтери MedGlobal з досвідом роботи у країнах Сирії та Лівану. Для наших медиків – це унікальна можливість стати ще кращими. Щиро вдячний волонтерам організації MedGlobal Ukraine за передані знання», – зазначив Сергій Подолін.

Також рівненських медиків навчають освоювати основи використання медичних препаратів, виявляти та усувати причини зупинки серця. Особливу увагу приділяють командній роботі та якісній комунікації, системному підходу до надання медичної допомоги важко хворим дітям та невідкладній допомозі після відновлення кровообігу.

Після завершення теоретичної і практичної частини навчань медики отримають сертифікати Американської кардіологічної асоціації (AHA) та MedGlobal.

Нагадаємо, це вже другі заняття для медиків Рівненщини від благодійної медичної організації MedGlobal спільно з українською медичною асоціацією Північної Америки «UMANA». Основною метою було передати українським медикам передові новинки діагностики травм, зупинки кровотеч та кардіо-легеневої реанімації. За 6 днів відбулося 19 тренінгів для 320 лікарів і медичних сестер.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024