У Рівному викрили продавця галюциногенних грибів

21 Вересня 2023, 10:15
У Рівному викрили продавця галюциногенних грибів 759
У Рівному викрили продавця галюциногенних грибів

Жителю Рівного повідомили про підозру у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту та незаконному збуті особливо небезпечних психотропних речовин, вчиненому повторно.

За даними слідства, наркобізнесом займався 33-річний чоловік. Він купував та перепродував галюциногенні гриби. Правоохоронці у серпні та вересні цього року провели дві оперативні закупки, у ході яких чоловік збув психотропи. Згідно з висновком експертизи гриби містять псилоцин, обіг якого на території України заборонений, повідомляють у пресслужбі обласної прокуратури. 

В ході проведення обшуку за місцем проживання фігуранта виявили та вилучили 20 грамів псилоцибінових грибів, сім пластикових ємностей з їх розсадою, а також мобільний телефон, електронні ваги, планшет і банківські картки.

Після другої оперативної закупки чоловіка затримали. Йому вже повідомили про підозру, наразі вирішується питання обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснює Рівненське РУП ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу УБН в ГУНП в Рівненській області спільно з ВКП Рівненського РУП ГУНП в області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 6 до 10 років, з конфіскацією майна.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024