Керівник «чорнобильської» лікарні у Рівному, який погорів на хабарі, склав депутатський мандат

22 Вересня 2023, 13:07
Сергій Шевчук 706
Сергій Шевчук

Депутат Рівненської обласної ради від політичної партії «Силі і Честь» Сергій Шевчук достроково припинив свої повноваження. 

Чоловік особисто написав заявку на складання мандата, а 22 вересня на черговому засіданні сесії депутати підтримали її більшістю голосів. Про це він написав в особистій заяві, повідомляють на сайті облради. 

Тепер це рішення голова обласної ради має подати до Рівненської обласної територіальної виборчої комісії для прийняття відповідних рішень. Згідно зі ст. 284 ч.5 Виборчого кодексу України депутатом визнається наступний за черговістю кандидат у депутати у відповідному територіальному або єдиному виборчому списку від цієї організації партії, який не набув мандата.

Нагадаємо, Сергій Шевчук раніше очолював «Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення». В середині серпня чоловіка звільнили з цієї посаду у зв'язку з тим, що суд визнав керівника винним у вимаганні та отриманні хабаря у жінки, яка постраждала через аварію на Чорнобильській атомній станції та мала супутні захворювання.  1200 доларів вона повинна була заплатити Шевчуку за оформлення документів, необхідних для ухвалення рішення про інвалідність. 

У якості покарання посадовця оштрафували на 68 тисяч гривень, а також позбавили права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в закладах охорони здоров’я, терміном один рік. Крім цього чоловік зобов’язався перерахувати на потреби Збройних сил України два мільйони гривень.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024