Мобільні оператори Рівненщини готуються до можливих блекаутів

14 Жовтня 2023, 09:00
Мобільні оператори Рівненщини готуються до можливих блекаутів 736
Мобільні оператори Рівненщини готуються до можливих блекаутів

Забезпечення станцій мобільного зв’язку і готовність до блекуатів – такі питання обговорювали під час наради в Рівненській ОДА з керівниками місцевих представництв операторів Київстар, Vodafone Україна та Lifecell і представниками Нацполіції області. 

Про це йдеться на сайті відомства. 

«Наше завдання організувати безперебійний зв’язок. Координуємо роботу і готуємось до серйозних викликів. Врахували досвід минулого року і працюємо над тим, аби зимовий період пройшов без ускладнень. Населення та екстрені служби повинні мати постійний доступ до мобільного зв’язку, особливо у випадку блекаутів», - зазначив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

Мобільні оператори повідомили, що вже обладнали значну кількість станцій новими літієвими акумуляторами. Пункти зв’язку забезпечені дизельними або бензиновими стаціонарними генераторами. Для оперативного реагування на екстрені ситуації підготували мобільні генератори. 

Ігор Тимошенко своєю чергою додав, що в разі необхідності Рівненська ОДА усіляко допомагатиме операторам.

«Звертаємо увагу тергромад, установ та організацій області: якщо ви маєте потужні генератори неподалік базових станцій, у випадку блекауту за зверненням операторів приєднуйте їх до альтернативного електропостачання. Це важливо для забезпечення зв’язку», – йдеться у повідомленні. 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024