Керівник управління освіти Рівного написав заяву на звільнення

27 Жовтня 2023, 10:15
Богдан Турович 772
Богдан Турович

Начальник управління освіти Рівного Богдан Турович написав заяву на звільнення.

Цю інформацію Суспільному 26 жовтня підтвердили у пресслужбі міської ради.

Керував управлінням Богдан Турович із березня 2021 року. Після місцевих виборів та приходу на посаду мера від «Європейської солідарності» Олександра Третяка, Турович змінив Василя Харковця, який був начальником десять років та став першим заступником.

До цього, за президентства Порошенка, Богдан Турович очолював Острозьку районну державну адміністрацію.

Суспільне намагається отримати коментар Богдана Туровича щодо його звільнення.

Після відсторонення та звільнення міського голови Рівного Олександра Третяка наприкінці серпня, Турович став п'ятим посадовцем, який йде з посади. До цього звільнились заступниця мера з гуманітарних питань Марина Кузмічова, керівник департаменту соцполітики Сергій Черній, керівник департаменту муніципальної варти Андрій Пасічник та керівник департаменту економічного розвитку Володимир Липко, якого судять у справі про закупівлю жиру для пунктів незламності.

Останні події в управлінні освіти

Наприкінці вересня 2023 року поліція провела обшук в управлінні освіти, він стосувався відкритого 10 лютого кримінального провадження щодо ймовірного привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Підозри нікому не оголошували, оскільки слідчі дії тривають.

Богдан Турович Суспільному цю тему після обшуків коментувати не став. Через провадження щодо закупівлі макаронів у дитсадки посадовець був відсторонений від посади майже на місяць, але після проведеного службового розслідування 10 березня Туровича поновили на посаді. Комісія, яка проводила службове розслідування, порушень не виявила.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024