Рівненський воєнком, який побив підлеглого, намагався вийти з-під варти

03 Листопада 2023, 09:08
Рівненський воєнком, який побив підлеглого, намагався вийти з-під варти 482
Рівненський воєнком, який побив підлеглого, намагався вийти з-під варти

Рівненський апеляційний суд залишив під вартою екскерівника обласного ТЦК Сергія Луцюка

Його наприкінці липня затримали за підозрою у перевищенні службових повноважень та побиття підлеглого. Про це повідомляє Суспільне.

Апеляцію розглядали 2 листопада. Це була скарга на рішення міського суду від 20 вересня про продовження терміну тримання під вартою. Адвокати просили про запобіжний захід, який не пов'язаний з триманням під вартою, бо вважають це занадто суворою санкцією у справі.Колегія суддів скаргу не задовольнила, відтак під вартою підозрюваний має бути до 18 листопада.Сам Сергій Луцюк вмикався через відеозв'язок. Апеляційний суд його скаргу відхиляв також наприкінці серпня. Тоді Луцюк відмовився від можливості поновлення на посаді.

У чому підозрюють військового комісара

За версією ДБР, полковник та підполковник, керівники Рівненського обласного та районного терцентрів комплектування та соціальної підтримки, дізналися, що водій стрілецької роти однієї із військових частин планує доповісти про їхні порушення під час служби. Натомість керівники військкоматів вирішили цього не допустити та побили чоловіка. Побиття битою знімали на відео, змушували потерпілого ставати навколішки та вимолювати пробачення, повідомили в ДБР.

У керівника районного ТЦК та СП вилучили вісім пакетів із білою речовиною, яка може бути амфетаміном, знаряддя для вживання наркотичних речовин, повідомили у пресслужбі.

Одного з посадовців затримали, йому оголосили підозру у незаконному зберіганні психотропних речовин з метою збуту у великих розмірах. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Керівнику обласного терцентру комплектування та соціальної підтримки оголосили про підозру в перевищенні службових повноважень, вчинених в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Нова підозра

Наприкінці жовтня Державне бюро розслідувань повідомило про підозру екскерівнику Рівненського обласного терцентру комплектування та соціальної підтримки через незадекларовані статки на понад 46 мільйонів гривень. За даними слідства, частина нерухомості оформлена на його тітку.

«Він має будинок площею 280 кв. м у селі Поляниця у курортній зоні гірськолижного комплексу «Буковель». Також на сусідній ділянці посадовець займався будівництвом готелю у форматі розкішного «котеджного містечка» площею майже 500 кв. м. Дозвілля воєнком проводив на власній дачі площею 316 кв. м неподалік Яремче із домашнім більярдом та ставком, у якому розводив елітні види риби», — йдеться у повідомленні.

За даними ДБР, ця нерухомість за документами належить тітці-пенсіонерці посадовця та сторонній довіреній особі. Серед майна, яке належить посадовцю — три квартири загальною площею майже 200 кв. м в Івано-Франківську та два гаражних приміщення.

«На одній з адрес виявлено та вилучено квадрокоптер, що використовується бійцями на передовій. Його походження також буде вивчене у межах досудового розслідування. Причетність посадовця до нерухомості підтверджують його телефонні розмови та переписування. Чоловік приймав рішення щодо будівництва, вів перемовини про вартість тих чи інших об’єктів під час купівлі, домовлявся про оформлення паперів на підставних осіб», — повідомила пресслужба ДБР.

 

 

 

 

 
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024