Голова Рівнеоблради відзначив польських медиків за співпрацю

05 Листопада 2023, 16:00
Під час вручення нагород 591
Під час вручення нагород

Троє лікарів-хірургів та директорку Воєводської спеціалізованої дитячої лікарні в Ольштині (Республіка Польща) Кристину Піскож-Огурек відзначили Почесними грамотами та пам'ятними знаками Рівненської обласної ради.

Високі нагороди польським медикам особисто вручив голова органу місцевого самоврядування Андрій Карауш, який перебуває в Ольштині з робочим візитом. Про це повідомляють на сайті Рівнеоблради. 

«Нарешті випала нагода особисто подякувати польським лікарям за більш ніж десятирічну співпрацю з медиками дитячої обласної лікарні. Це не просто період обміну цінним досвідом та новітніми методиками проведення операцій - це здоров'я наших маленьких українців. За що щиро вдячний пані директорці Кристині Піскож-Огурек, Войцеху Хоінскі, Міхалу Пулінскі та Адаму Шендоровичу», - зауважив голова Андрій Карауш.

Нагадаємо, що фахівці воєводської лікарні з 2012-го співпрацюють з Рівненською обласною дитячою лікарнею. Провели цикл навчань та стажувань з лапароскопічних операцій. А з 2017 року відбулися перші спільні хірургічні втручання на базі нашої лікарні. 

Також рівненська та ольштинська лікарні реалізували спільний проєкт «Підвищуємо медичні стандарти – рятуємо дитячі життя!».

Завдяки якому в Рівненській обласній дитячій лікарні з'явився портативний УЗД–апарат, вартістю 25 тисяч євро.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024