У Рівненській ОДА оцінять корупційні ризики своєї діяльності

09 Листопада 2023, 11:10
У Рівненській ОДА оцінять корупційні ризики своєї діяльності 419
У Рівненській ОДА оцінять корупційні ризики своєї діяльності

На виконання українського законодавства у сфері протидії корупції у Рівненській ОДА проведуть оцінку корупційних ризиків у власній діяльності.

Під час першого засідання робоча група узгодила організаційні питання своєї діяльності, склала план оцінювання корупційних ризиків та підготовки антикорупційної програми. Про це йдеться на сайті відомства. 

«Оцінювання корупційних ризиків проводиться з метою встановлення ймовірності вчинення таких правопорушень працівниками Рівненської ОДА. Також це потрібно для аналізу ефективності існуючих заходів контролю, спрямованих на запобігання корупційних ризиків», – розповів завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції облдержадміністрації Віктор Жижчук.

Найближчим часом у підрозділах ОДА проведуть анонімне анкетування, за результатами чого визначать рівні корупційних ризиків під час виконання підрозділами ОДА своїх функцій.

«Рівненська ОДА продовжує послідовно впроваджувати антикорупційну політику. Створення групи «Прозорість і підзвітність» для аналізу закупівель, далі оцінка ризиків у діяльності ОДА – передбачають передусім превентивну діяльність. Водночас це чіткі кроки у протидії можливим зловживанням у різних сферах», – прокоментував перший заступник голови ОДА, голова робочої групи Сергій Подолін.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024