На Рівненщині збільшать кількість ліків для пацієнтів з розсіяним склерозом

22 Листопада 2023, 09:24
На Рівненщині збільшать кількість ліків для пацієнтів з розсіяним склерозом 455
На Рівненщині збільшать кількість ліків для пацієнтів з розсіяним склерозом

На Рівненщині вдвічі збільшать кількість дороговартісних ліків для терапії пацієнтів з розсіяним склерозом. 

Це стало можливим завдяки підписанню меморандум про співпрацю з швейцарською фармацевтичною компанією «Рош Україна», повідомляють на сайті Рівненської ОВА. 

 

«Відтак, після підписання документа Рівненська область, зокрема стала учасником програми «Об'єднані заради здоров'я». Це дає змогу КП Рівненський спеціалізований Диспансер радіаційного захисту населення РОР, у якому створено Центр розсіяного склерозу, майже вдвічі збільшити кількість дороговартісних флаконів препарату «Окревус». Окрім того, програма розширює також проєкти співпраці у сфері онкологічних, неврологічних та рідкісних захворювань», - сказав перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

 

Нагадаємо, цьогоріч за кошти обласного бюджету лікувальний заклад придбав 21 флакон цього препарату, а до кінця року планує докупити ще 6.

 

Сергій Подолін також зазначив, що нині, згідно з умовами програми, за кожну куплену упаковку препарату компанія ТОВ «Рош Україна» надасть додаткову. Це дозволить забезпечити ліками пацієнтів з розсіяним склерозом, які знаходяться на підтримувальній та стабілізувальній терапії. А також призначити медикаменти якомога раніше тим, кому необхідно вчасно сповільнити прогресування недуги. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024