Взяли під варту депутата Рівнеоблради та керівника лісової галузі області, якого підозрюють у незаконному збагаченні

27 Листопада 2023, 15:53
Взяли під варту депутата Рівнеоблради та керівника лісової галузі області, якого підозрюють у незаконному збагаченні 729
Взяли під варту депутата Рівнеоблради та керівника лісової галузі області, якого підозрюють у незаконному збагаченні

Суд відправив під варту депутата Рівненської обласної ради, який є і заступником голови Поліського лісового офісу ДСГП «Ліси України». 

Також він за рішенням суду може внести заставу – 192 мільйони гривень. Про це повідомляють на сайті Державного бюро розслідувань. 

Нагадаємо, що ДБР викрило депутата на незадекларованих статках на мільйони доларів.

Фігурант до лютого 2023 року обіймав посаду начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. Потім зайняв одну з керівних посад в створеному на його базі Поліському лісовому офісі ДСГП «Ліси України».

Працюючи у виконавчій владі та органах місцевого самоврядування, він встиг незаконно збагатитися на мільйони доларів.

У межах відкритого кримінального провадження провели обшуки у тому числі в його помешканні та робочому місці депутата та членів його сім’ї. Під час слідчих дій виявили та вилучили тільки готівкою понад чотири мільйони доларів США у різній валюті.

Також правоохоронці знайшли три елітні автомобілі «AUDI Q8», «MERCEDES-BENZ GLE 350E», «BMW X5», коштовності та дорогі годинники, зокрема елітної марки Рatek philippe. Виявили золоті монети, злитки золота, два пістолети, автомат Калашникова з 16 магазинами до нього із патронами.

На сьогодні також заблокували рахунки, де він зберігав понад 400 тисяч євро.

Крім того, депутат володів чотирма земельними ділянками у Рівному, на яких будував котеджі. Ділянки зареєстровані на номінальних осіб, підконтрольних «обранцю».

Фігуранту повідомили про підозру за статтею незаконного збагачення (ст. 368-5 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років.

Також до Національного агентства з питань запобігання корупції скеровано лист щодо проведення моніторингу способу життя фігуранта та його сім’ї.

Зазначимо, що йдеться про депутата Рівненської обласної ради від партії «Сила і честь» Віталія Суховича.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024