На Рівненщині за добу задокументували шість фактів незаконної вирубки деревини

29 Листопада 2023, 18:15
На Рівненщині за добу задокументували шість фактів незаконної вирубки деревини 662
На Рівненщині за добу задокументували шість фактів незаконної вирубки деревини

Під час проведення превентивних заходів у протидії злочинам у сфері довкілля правоохоронці 28 листопада зареєстрували кримінальні правопорушення у колишньому Рокитнівському, Острозькому, Костопільському та Дубровицькому районах.

Про це повідомляють у пресслужбі поліції Рівненщини. 

У селі Нетреба під час перевірки законності діяльності пилорами, належній місцевому жителю, правоохоронці виявили 13 метрів кубічних вільхи без відповідних документів. Аналогічний факт незаконного зберігання лісоматеріалів задокументували і в селі Болотківці, де вилучили 36 колод сосни та берези.

На блокпосту на автодорозі «Київ-Ковель-Ягодин» у Сарненському районі поліцейські зупинили вантажівку «Scania» із напівпричепом завантаженим деревиною. Утім, дані у товарно-транспортній накладній, яку надав водій з Івано-Франківщини, не відповідали дійсності, зокрема і щодо пункту призначення, і щодо об’єму. Транспортний засіб із 30 кубами лісоматеріалів породи сосна взяли під охорону.

А у селі Рокитне місцевий житель на причепі трактора перевозив близько семи кубів дуба. Документів про походження деревини чоловік не надав, як і житель села Звіздівка, який вантажівкою «ЗІЛ» транспортував 14 колод сосни.

Крім того, на незаконній порубці лісу поліцейські викрили місцевого жителя у лісовому масиві поблизу села Великі Озера. Із місця події вилучили трактор з причепом і 16 свіжозрізаних дерев сосни та знаряддя злочину.

За усіма фактами незаконної порубки, зберігання і перевезення лісу слідчі територіальних підрозділів розпочали досудові розслідування за частиною 1 статті 246 КК України. У рамках кримінального провадження вирішують питання про накладення арешту на вилучене.

Посилені заходи щодо попередження і протидії злочинам у сфері довкілля тривають. додають у поліції. 
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024