На Рівненщині впроваджують пільги на тверде паливо

02 Грудня 2023, 11:22
На Рівненщині впроваджують пільги на тверде паливо 607
На Рівненщині впроваджують пільги на тверде паливо

На брифінгу в Рівненській ОДА відповіли на найпоширеніші питання, що стосуються додаткової підтримки на тверде паливо. 

Відповідала на запитання начальниця Управління обслуговування громадян ГУ ПФУ у Рівненській області Тетяна Папуша, повідомляють на сайті відомства. 

 

Жителі Рівненщини мають право на отримання додаткової підтримки на тверде паливо. Урядом було прийнято відповідну постанову, якою підтверджено реалізацію експериментального проєкту з надання додаткової підтримки населенню на придбання побутового твердого палива. 

 

«Учасниками цього проєкту є пільговики та субсидіанти, які для обігріву будинку використовують лише пічне опалення (дрова та вугілля), а всі інші види - газ, електро - у них немає. Частина пільговиків отримає кошти від міжнародних донорів. Інші – до 30 квітня наступного року, з держбюджету. Сума однакова», - розповіла Тетяна Папуша.

 

Даною постановою Уряд збільшив мінімальні нормативи на забезпечення твердим паливом, а також грошовий показник, з урахуванням якого визначається розмір додаткової підтримки. 

 

«Для пільговиків ця сума становить 13 632 гривень, для субсидіантів – 16 233 гривні. Наголошу, що це не величина грошової підтримки, а та сума, з якої буде вираховуватися розмір додаткової підтримки. Цей розмір визначається Пенсійним фондом України індивідуально для кожного домогосподарства», - пояснила посадовиця.

 

Даний проєкт буде реалізований впродовж усього опалювального сезону. Виплати будуть проводитися до 25 квітня наступного року.  

 

У випадку, якщо людина отримала смс-повідомлення від Пенсійного фонду, але не встигла до 1 грудня надати згоду на обробку персональних даних, додаткову підтримку вона отримає до 30 квітня наступного року, з держбюджету.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024