На Березнівщині викрили крадія, який зберігав тротил та порох

05 Грудня 2023, 15:52
На Березнівщині викрили крадія, який зберігав тротил та порох 401
На Березнівщині викрили крадія, який зберігав тротил та порох

До поліції надійшло повідомлення 49-річного жителя села Бистричі колишнього Березнівського району, що вночі невідомі незаконно проникли до господарського та підвалу, звідки викрали електроінструменти та консервацію.

Крім того, кількома годинами пізніше, надійшло ще два аналогічних звернення від його сусідів: із літньої кутні 66-річного чоловіка зникли вудилища та рибальські снасті, а у 56-річного з будинку – роутер, повідомляють у пресслужбі поліції Рівненщини. 

Під час проведення розшукових заходів та невідкладних слідчих дій слідчо-оперативна група ВП №4 (м. Березне) Рівненського РУП спільно з працівниками карного розшуку, поліцейським офіцером Соснівської ТГ та дільничним Березнівської ТГ оперативно встановили та розшукали особу, причетну до скоєних злочинів. Ним виявився 18-річний місцевий житель.

Викрадені речі вилучили за місцем його проживання. 18-річний парубок у скоєному зізнався та пояснив, що планував скористатись чужим майном на власний розсуд.

Крім того, під час проведення поверхневого огляду в сумці хлопця поліцейські виявили тротилову шашку та речовину схожу на порох вагою близько 100 грамів. Як пояснив житель села Бистричі, узяв вибухонебезпечні предмети без дозволу у своїх родичів. Слідчі ВП № 4 (м. Березне) задокументували злочин, а вибухотехніки вилучили вибухонебезпечні предмети.

За фактами таємного викрадення чужого майна та незаконного зберігання боєприпасів слідчі розпочали досудові розслідування за частиною 4 статті 185 та частиною 1 статті 263 КК України.

Вилучене скеровано для проведення відповідних експертиз, за результатами яких вирішуватиметься питання про повідомлення зловмиснику про підозру.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024