Як рівнянам перевірити легальність новорічної ялинки

10 Грудня 2023, 16:26
Як рівнянам перевірити легальність новорічної ялинки 639
Як рівнянам перевірити легальність новорічної ялинки

Перевірити походження ялинки можна за допомогою спеціальних програмних рішень, які розробили для Держлісагентства однією з членських компаній Комітету деревообробної та меблевої галузі Європейської Бізнес Асоціації.

Це мобільний додаток Ялинка.info (доступний на Google Play) та вебсайт open.ukrforest.com. У випадку, якщо ялинка не походить з лісгоспів Держлісагентства, постійних лісокористувачів, можна попросити продавця показати документи. Про це повідомляють держекоінспекції Поліського округу.

Для того, щоб перевірити законність походження ялинки, необхідно на сайті чи у мобільному додатку ввести номер з етикетки, що прикріплена до ялинки. У випадку, якщо така етикетка на дереві або ж інформація за номером в системі відсутня, – ваша ялинка може виявитися нелегальною.

Пам’ятайте, наявність маркування та перевірка маркування на ялинці – це гарантія того, що ялинка:

  • не походить з зони, постраждалої в результаті аварії на ЧАЕС або інших зон екологічного лиха;
  • є легально вирощеною на спеціальній ділянці.

Державна екологічна інспекція Поліського округу сподівається на свідомість громадян при придбанні ялинок та просить при виборі новорічних ялинок звертати увагу на наявність маркування уніфікованими засобами.

Про факти зловживання або виявленні порушення прохання повідомляти на «гарячу лінію» Інспекції 098-429-86-90, (0362) 67-14-51.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024