Вистава рівненського драмтеатру перемогла на всеукраїнському фестивалі

11 Грудня 2023, 18:02
«Зерносховище» 604
«Зерносховище»

Вистава Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру «Зерносховище» перемогла на всеукраїнському фестивалі «ГРА».

Відому постановку рівненських театралів визнали найкращою одразу в кількох номінаціях: краща драматична вистава, краща режисерська робота – Максим Голенко, краща чоловіча роль у виконанні Марка Дробота (роль Книжника), краще музичне рішення – гурт «Веремія» та Станіслав Лозовський. Про це повідомляють на сайті Рівненської обласної ради. 

«Кращі серед 150 номінантів, і це вражає! Вистава нашого обласного академічного музично-драматичного театру «Зерносховище»  – особлива постановка. Не лише тому, що була створена в перший рік повномасштабної війни, а тому, що розповідає про трагічні сторінки нашої історії – голодомор в Україні в 1932-1933 роках, зорганізований радянською владою, про геноцид проти українців, який сьогодні продовжують вершити нащадки тоталітарного режиму. Дякую колективу театру та його керівникові Володимиру Петріву за позицію, чудову творчу реалізацію й вітаю з таким високим визнанням», - зауважив голова облради Андрій Карауш.

Нагадаємо, що прем’єра вистави «Зерносховище» відбулася у вересні 2022 року. Створили її за п’єсою сучасної української драматургині Наталії Ворожбит.

Дія розгортається на тлі найбільшої трагедії української народу XX століття. Автори та актори прагнули розповісти глядачеві страшну правду, яка десятиліттями приховувалася та замовчувалася.

Всеукраїнський театральний Фестиваль-Премія «ГРА» відбувається уже вп’яте. Засновником та організатором конкурсу є Національна спілка театральних діячів України. Головна мета фестивалю – популяризувати здобутки української театральної сцени для української та міжнародної спільноти.

Через воєнний стан у 2022 році «ГРА» не проводилася.  Загалом в конкурсі взяли участь сценічні проєкти з понад 20 міст України.  Оцінювало фіналістів міжнародне журі з п'яти європейських країн. 

 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024