У Рівному рідні полонених азовців вимагали повернути їх додому

17 Грудня 2023, 08:41
У Рівному рідні полонених азовців вимагали повернути їх додому 604
У Рівному рідні полонених азовців вимагали повернути їх додому

Рідні військовополонених бійців «Азову» з Рівненщини 16 грудня влаштували мирну акцію у центрі Рівного.

Що відомо про ситуацію з обміном. 8 грудня Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець підтвердив, що Росія заблокувала обміни військовополоненими і таким чином намагається дестабілізувати ситуацію в Україні, повідомляє «Суспільне».

«Останній обмін був 7 вересня. Бачимо масові дзвінки. З російських номерів телефонують родичам військовополонених, представляються, що дзвонять з РФ. Кажуть, що хочуть та готові повернути військових, але Україна винна і їх не забирають», — зазначив Лубінець.

Уповноважений ВР з прав людини вказав, що «таких дзвінків більшає».

«Вони кажуть: «Ми вам пропонуємо, перекривати вулиці, виходити під адмінбудівлі». Все для того, щоб дестабілізувати ситуації в Україні. Новий фронт, який намагається втягнути родичів і дестабілізувати ситуацію в Україні», — пояснив омбудсмен.

Раніше представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко заявив, що РФ призупинила обміни військовополоненими, намагаючись цим вплинути на суспільство й створити враження, ніби українська влада не працює над цим питанням. До цього Мінреінтеграції озвучувало цифри тих полонених, чиї особи вдалося встановити. Станом на 17 листопада 2023 року це 4 337 українців, з них 3 574 військових та 763 цивільних.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024