У громадських місцях Рівненщини посилять заходи безпеки

17 Грудня 2023, 18:00
У громадських місцях Рівненщини посилять заходи безпеки 1205
У громадських місцях Рівненщини посилять заходи безпеки

Доручення захистити кожну громаду України, особливо –– освітніх закладів, будівель місцевого самоврядування та інших, де є значне скупчення людей, дав президент України Володимир Зеленський під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад.

Зокрема, усі вони мають бути обладнані металодетекторами задля забезпечення безпеки як працівників, так і відвідувачів
За словами президента, у реалізації цих програм варто розраховувати на експертну та фінансову допомогу наших міжнародних партнерів, йдеться на фейсбук-сторінці Рівненської ОДА
«Ми напрацювали та вже реалізовуємо концепцію безпечного середовища. З маленьких цеглинок зараз ми будуємо міцну безпекову фортецю для періоду відновлення держави», — розповів під час виступу Міністр МВС Ігор Клименко.
Серед основних практичних кроків, окрім вже згаданої безпеки публічних просторів, яка, крім іншого, передбачає застосування інтелектуальних систем відеоспостереження з можливістю розпізнавання облич, номерних знаків, типу, моделі, марки, транспортних засобів, він назвав також проєкти «Поліцейський офіцер громади» та офіцер освітнього середовища.
На сьогодні у всіх 64 ТГ Рівненщини працюють поліцейські офіцери громад. Область лідирує в проєкті.
Також у 63% закладах освіти Рівненщини підключена «тривожна кнопка». Таким чином школи і дитсадки перебувають під захистом поліції охорони. Найближчим часом у найбільших закладах освіти повинні будуть нести службу поліцейські, які відповідатимуть за безпеку дітей. Згідно з критеріями, таких закладів в області є 56.
Офіцери освітнього середовища будуть забезпечувати весь спектр безпеки у навчальному закладі: від превенції до реагування на будь-які інциденти.

«За безпеку дітей має відповідати спеціально підготовлена особа, яка пройшла ретельний відбір, медичне та психологічне обстеження та спеціалізоване навчання. Саме працівник поліції має ширший функціонал: і на перевірку осіб, і на застосування усіх поліцейських заходів примусу» — наголосив Клименко.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024