На Рівненщині військові сфотографувалися для календаря на підтримку каністерапії

25 Грудня 2023, 15:46
На Рівненщині військові сфотографувалися для календаря на підтримку каністерапії 527
На Рівненщині військові сфотографувалися для календаря на підтримку каністерапії

Четверо військових, які успішно пройшли курс реабілітації у Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни, взяли участь у фотосесії. 

Її проводили задля створення благодійного календаря на підтримку каністерапії. Про це йдеться на сайті Рівненської ОДА.

Благодійний проєкт «Незламні» організувала Громадська організація «P4P». ГО постійно бере участь у реабілітації військових, залучаючи при цьому собак.

Дляфотосесії чоловіки обирали улюблену тварину-терапевта.

Серед учасників проєкту -31-річний доброволець з Молдови Іон Бубуйок. Чоловік брав участь в пекельних боях у складі 49 окремого стрілецького батальйону «Карпатська Січ». Внаслідок артобстрілу отримав важке поранення голови і руки. Суттєві пошкодження зазнали і моторні функції. Місяць був абсолютно не рухомий.

«Іон – взірець роботи над собою. Його прагнення до відновлення заслуговує захоплення. Завдяки своїй старанності та внутрішній силі він досяг неймовірних успіхів за час реабілітації», –розповідають каністерапевти.

Нині Іон інтенсивно вивчає українську мову. На фотосесію він обрав білу швейцарську вівчарку Ройса. Під час реабілітації вони стали справжніми друзями.

Богдан Мулярчук родом з міста Тернопіль. Минулого року під час бойових дій у Луганській області отримав осколкові поранення. Під час проходження реабілітації у госпіталі не пропускав жодного заняття із собаками. Терапевти розповідають, що Богдан був найактивнішим учасником.

Для фотосесії чоловік обрав білу швейцарську вівчарку Міраж.

Анатолій Махотін – уродженець Хмельниччини, боєць 81-ої окремої аеромобільної бригади. Анатолій отримав важкі поранення 1 січня цього року в Луганській області, після піврічної реабілітації повернувся до побратимів.

 

Чоловік запамʼятався терапевтам і всім працівникам госпіталю великою любовʼю до тварин. Адже навіть перебуваючи на лікуванні, Анатолій годував, лікував і прилаштовував безпритульних тваринок.

Для фотосесії він обрав малінуа Ірму.

Роман Зубов родом з Дніпропетровщини. Після строкової служби в Десні побув удома лише два місяці. До війни мріяв потрапити в спецпідрозділ Корд. Після початку повномасштабного вторгнення, разом із товаришами по службі, пішов добровольцем. У лютому цього року отримав тяжке поранення під Бахмутом. Після того потрапив у Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни.

«Я не любив спілкуватися з психологами взагалі. Проте одного дня мені запропонували піти на каністерапію. Я почав ходити та не пропускав жодного із занять. Ба більше, я просив терапевтів залишитися довше, щоб просто поспілкуватися з ними та погратися із собаками», – розповів Роман.

На фотосесію він обрав кане-корсо Беллу, адже колись мріяв саме про таку собаку.

На знак подяки Роман придумав для тварин-терапевтів шеврон «Ментальні воїни». Там зображені три білі швейцарські вівчарки, які найчастіше були присутні на заняттях. Біля кожної собаки – військовий.

«Це ніби уособлення процесу одужання солдата завдяки собаці. Це був мій ніби як прощальний подарунок за їхню працю. В інтернеті потрапив на рекламу, його тричі переробляли, але ідею все-таки вдалося втілити у реальність», – поділився чоловік.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024