Медик із Костопільщини рятує життя військових на фронті

06 Січня 2024, 15:16
Медик із Костопільщини рятує життя військових на фронті 780
Медик із Костопільщини рятує життя військових на фронті

Костянтин Кривко – головний сержант медичної роти та інструктор із тактичної медицини. На службі його всі знають за позивним Med Cat. 

В медицині вже понад 28 років. Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Костопільської міської ради.

На фронті Костянтин з перших днів війни не лише рятує поранених бійців, а й навчає основ тактичної медицини.
«Мене мобілізували для служби в АТО в січні 2015 року й відправили на Яворівський військовий полігон, що на Львівщині. Як виявилось, тоді я був єдиним медиком у містечку. Тому окрім прийому хворих, щодня проводив для військових заняття з тактичної медицини. В той час військовій медицині приділяли не надто багато уваги, проте зараз ми вже готуємо інструкторів з «такмеду» за принципами NATO 68W», – каже медик.
З 2017 очолив медичний пункт центру підготовки підрозділів, навчав бійців надавати першу медичну допомогу в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки. Трохи згодом – фельдшер самохідно-артилерійського дивізіону.
«У 2022-му році, завершивши службу в ЗСУ, на «цивілці» пропрацював не довго – лише три чергування у Костопільській підстанції «екстренки». Вже з другого дня повномасштабного вторгнення пішов добровольцем на службу бойовим медиком, адже мав за плечима вже чималий досвід допомоги при невідкладних станах», – розповів бойовий док.

Потому, головний сержант медичної роти бригади надає першу меддопомогу пораненим на Запорізькому напрямку і поміж службою проводить заняття з тактичної медицини бійцям.

«Я вірю в мирне майбутнє України, вірю в справжніх українців які поруч. Усе буде Україна!», – підсумував Костянтин.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024