Рівняни здали на макулатуру понад 30 тисяч російськомовних книг

07 Січня 2024, 12:26
Рівняни здали на макулатуру понад 30 тисяч російськомовних книг 1037
Рівняни здали на макулатуру понад 30 тисяч російськомовних книг

Понад 30 тисяч книг російською мовою здали на макулатуру в обласну бібліотеку для молоді жителі Рівненщини за 2023 рік. 

Це понад п’ять тисяч кілограмів російськомовних видань на суму понад 13 тисяч гривень. Про це Суспільному повідомила працівниця закладу Іванна Березюк.

21-річна рівнянка Анна Дудік здавала російську літературу в обласну бібліотеку для молоді, що на вулиці Київській, 18, аби долучитися до благодійної акції. Вона принесла десять книг, аби працівники здали їх на макулатуру, а отримані гроші передали на потреби Збройних сил України:

«Оскільки це долучається до збору для військових, тому здати макулатуру, яка зайва, плюс звільнити місце для нової літератури, якоїсь української — це круто».

Катерина Шапілова — вчителька української мови та літератури. Вона розповіла, що до початку повномасштабного вторгнення купувала, зокрема, й книги російською мовою. Нині вирішила здати на макулатуру детективи:

«Утилізація книг для мене — це завжди боляче. Але утилізація російськомовних книг — ми не можемо зараз чинити інакше. Це має і благородну мету — підтримка ЗСУ на будь-якому рівні».

Акцію зі збору російської літератури працівники бібліотеки організували з березня 2022 року. Тоді, зі слів працівниці закладу Іванни Березюк, люди принесли понад сім тонн книг. За вторговане волонтери купили шерстяні нитки для в'язання шкарпеток, продукти на виготовлення енергетичних батончиків та грілки.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024