Громади Рівненщини отримали матеріальну допомогу на понад 71 мільйон гривень

08 Січня 2024, 16:08
Громади Рівненщини отримали матеріальну допомогу на понад 71 мільйон гривень 2661
Громади Рівненщини отримали матеріальну допомогу на понад 71 мільйон гривень

В межах співпраці з проєктом USAID «ГОВЕРЛА» 10 тергромад Рівненської області отримали матеріальну допомогу  на загальну суму понад 71 мільйон гривень. 

Партнерство з проєктом розпочалось ще в червні 2022 року. Про це повідомляють на сайті Рівненської ОДА. 

«Надана допомога включала рятувальну спецтехніку, міні екскаватори-навантажувачі та генератори. Крім цього, громади отримали комп’ютерну техніку, мотопили, лед-ліхтарі, мотопомпи, комплекти рятувальних інструментів тощо», – повідомив директор Департаменту економічного розвитку й торгівлі Рівненської ОДА Костянтин Мокляк. 

Він також зазначив, що на сьогодні партнерами проєкту є 10 громад області: Білокриницька, Гощанська, Здолбунівська, Клесівська, Костопільська, Корецька, Острозька, Радивилівська, Рокитнівська та Сарненська.

Головна мета «ГОВЕРЛИ» - просування та здійснення реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування. Посилення їх спроможності й ефективності надання послуг, а також підзвітності перед громадянами.

До того ж фахівці проєкту спільно з Рівненською ОДА розробили інтелектуальну систему аналізу даних та підтримки прийняття управлінських рішень - Аналітичний портал Рівненщини. Наразі п'ять інтерактивних дашбордів геопорталу вже є у публічному доступі, ще сім – у закритому форматі для службового використання. 

Наразі здійснюється реалізація грантової програми у пілотних громадах проєкту, який передбачає дослідження стану доступності соціальних послуг, підготовку «соціального паспорта громад», розроблення рекомендацій щодо перспектив забезпечення сталості наявних послуг та перспектив міжмуніципальної кооперації.

Довідково. USAID (Агентство США з міжнародного розвитку) - незалежне агентство федерального уряду США. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як економічний розвиток, демократія та управління, енергетична безпека, охорона здоров'я і соціальний сектор.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024